طراحی آیکون به معنای ایجاد نمادهای کوچکی است که در برنامه‌های کاربردی، وب‌سایت‌ها و سیستم‌عامل‌ها برای نشان دادن عملکردهای مختلف به کار می‌روند. طراحی آیکون باید به گونه‌ای باشد که کاربران بتوانند به راحتی و با سرعت آن‌ها را تشخیص دهند.

همچنین، در زمینه بیزینس و کسب و کار، طراحی حرفه‌ای آیکون باعث می‌شود که برند شما بهتر، حرفه‌ای‌تر، چشمگیرتر و متمایزتر از سایر رقبا باشد.

اصول طراحی آیکون چیست و چه کاربردهایی دارد؟

اصول طراحی آیکون شامل چندین مورد است که باید به آن‌ها توجه شود. از جمله این اصول می‌توان به سادگی، هارمونی، یکدستی، قابلیت تکرار و فهم‌پذیری اشاره کرد. برای مثال، به منظور ایجاد سادگی، میزان پیچیدگی آیکون و تعداد المان‌های آن باید به حداقل رسانده شود و از پرداختن جزئیات زیاد در طراحی خودداری شود. همچنین، ایجاد یکدستی بین آیکون‌ها باعث می‌شود کاربران به راحتی بتوانند آن‌ها را تشخیص دهند. 

دوره جامع آموزش طراحی سایت همراه با استخدام

اهمیت یادگیری اصول طراحی آیکون چیست؟

یادگیری اصول طراحی آیکون برای هر طراح و توسعه‌دهنده وب و نرم‌افزاری بسیار مهم است؛ به دلیل اینکه آیکون‌ها بخش مهمی از طراحی و رابط کاربری هستند، یادگیری این اصول به کمک طراحان می‌آید تا طرح‌های بهتر، قابل استفاده‌تر و حرفه‌ای‌تری را به مشتریان خود ارائه دهند. همچنین، یادگیری این اصول به کمک طراحان کمک می‌کند، تا رزومه خود را قوی‌تر کنند.

آیکون ها چه کاربردی دارند؟

آیکون‌ها برای اهداف مختلفی مورد استفاده قرار می‌گیرند و کاربردهای بسیار زیادی دارند. اما اصلی‌ترین هدف استفاده از آن‌ها، سهولت تعامل کاربران با سیستم است. مزیت بزرگی که آیکون‌ها دارند، از بین بردن موانع زبان است. در واقع آیکون‌ها از یک زبان بصری برای انتقال مفاهیم استفاده می‌کنند و این امر باعث می‌شود که نمادهایی جهانی باشند. این طرح گرافیکی در زمینه‌های مختلف استفاده می‌شود. در ادامه چند مورد از رایج‌ترین کاربرد‌های آیکون را به شما معرفی می‌کنیم.

  • می‌توانند نماینده یک برند تجاری خاص باشند.
  • برخی آیکون‌ها استاندارد هستند و روی بسیاری از دستگاه‌ها در سراسر جهان استفاده می‌شوند. (مثل آیکون خاموش/روشن کردن)
  • طراحان سایت برای ساده کردن برخی مفاهیم در وبسایت‌ها از آیکون استفاده می‌کنند.
  • از آیکون‌ها به عنوان نماد اپلیکیشن‌های مختلف استفاده می‌شود.
  • برای نمایش برند یک وبسایت، در نوار آدرس مرورگر، از نوعی آیکون (فاوایکون) استفاده می‌شود.

تفاوت آیکون با عکس چیست؟

اصلی‌ترین تفاوتی که یک آیکون با عکس دارد، فرمت آن است. به طور کلی عکس‌ها دو نوع هستند؛ یا پیکسلی‌اند یا برداری! فرمت ذخیره سازی عکس‌ها می‌تواند یکی از فرمت‌های WMF، PSD، JPEG، BMP و … باشد. همه این فرمت‌ها ویژگی‌هایی دارند که باعث می‌شود ما بتوانیم تصاویر را در هر سایز و با هر رزولوشنی که می‌خواهیم، ذخیره و نگهداری کنیم.

اما در مورد آیکون‌ها، این مورد متفاوت است؛ فرمت ذخیره سازی آیکون‌ها، SVG یا PNG است. فرمت PNG در بسیاری از محیط‌های توسعه یافته موبایل‌ها استفاده می‌شود. فرمت SVG یک فایل برداری است و بیشتر در طراحی وب کاربرد دارد. آیکون‌ها دارای اندازه‌های مشخص و استاندارد هستند و اصلی‌ترین ویژگی آن‌ها ترنسپرنت بودن آن‌ها است. آیکون‌ها بدون پس زمینه هستند و شما می‌توانید از آن‌ها روی پس زمینه دلخواه خود استفاده کنید.

برای طراحی یک آیکون خوبو جذاب، باید ویژگی‌ها و اصول طراحی آیکون را بدانید و آن‌ها را رعایت کنید. در ادامه، نکاتی را بیان می‌کنیم که با رعایت آن‌ها می‌توانید آیکون‌هایی متناسب با نیاز خود طراحی کنید.

دوره جامع آموزش ادمینی همراه با استخدام

شکل آیکون

مهم ترین نکته در طراحی آیکون، شکل آن است. شکل آیکون شما باید طوری باشد که به سرعت قابل تشخیص بوده و مفهوم آن منتقل شود. باید توجه داشته باشید که یک آیکون باید با هدف خاصی طراحی شود و با اولین نگاه، هدف و منظور را به بیننده برساند. در طراحی، دقت داشته باشید که تمام خطوط به سادگی و با حداقل جزئیات ترسیم شوند.

تعیین هدف

نکته دیگری که باید به آن توجه داشته باشید، هدف شما از طراحی یک آیکون است. قبل از شروع طراحی، این سوال را از خود بپرسید؛ با ساخت این آیکون، می‌خواهم چه مفهومی را به مخاطبانم منتقل کنم؟

مثلا اگر می‌خواهید یک آیکون برای نمایش عملیات ذخیره سازی طراحی کنید، باید بررسی کنید که چه اشیا شناخته شده‌ای یادآور مفهوم ذخیره سازی هستند. در این مرحله ممکن است اشیا مختلفی را در نظر داشته باشید؛ بهتر است ابتدا تمام اشیا مورد نظرتان را لیست کنید. سپس خصوصیات و ویژگی‌های آن‌ها را به دقت بررسی کنید تا بتوانید آیکونی را بسازید که با اولین نگاه، هدف شما را به مخاطبتان برساند.

سایز و اندازه آیکون

آیکون‌ها می‌توانند بسته به اندازه صفحه نمایش، از ۱۶*۱۶ پیکسل تا ۱۲۸*۱۲۸ پیکسل باشند. ابعاد آیکون‌ها در صفحه نمایش‌های مختلف و سیستم عامل‌های مختلف، متفاوت است. اما یک طراح باید آیکون خود را به چه اندازه‌ای طراحی کند؟

آیکون‌ها باید به اندازه‌ای باشند که در یک دستگاه صفحه نمایش لمسی مثل موبایل یا تبلت به راحتی قابل تشخیص باشند. اگر می‌خواهید آیکون خود را با یک اندازه ثابت و مشخص طراحی کنید، کار سختی ندارید؛ فقط باید محل استفاده آیکون را بدانید و با یک جستجو ساده در گوگل، اندازه آیکون متناسب با نیازتان را پیدا کنید و طراحی را انجام دهید یا آن را به دست طراح بسپارید. اما در اکثر مواقع لازم است آیکون در ابعاد متفاوتی نمایش داده شود؛ در چنین شرایطی باید آیکون به نحوی طراحی شود که حتی در سایزهای کوچک به‌راحتی قابل تشخیص باشد. خوشبختانه اندازه آیکون‌ها قبلا استانداردسازی شده است و نیازی نیست شما درگیر اعداد شوید.

انواع  آیکون از نظر کاربرد

آیکون‌ها را بر اساس کاربردشان، می‌توان به دسته‌های زیر تقسیم کرد:

آیکون‌های روشن‌گر (Clarifying Icons)

آیکون‌هایی که به‌راحتی مفاهیم دشوار را برای کاربران به‌طور شفاف‌ بیان می‌کنند، در گروه آیکون‌های روشن‌گر قرار می‌گیرند.

آیکون‌های تعاملی (Interactive Icons)

گروهی دیگری از آیکون‌ها که در ارتقای کیفیت تعامل کاربران با کارشناسان و متخصصان فعال در کسب‌وکارها یا ارتباط با سیستم‌های هوشمند نقش داشته باشند، از نوع تعاملی خواهند بود.

آیکون‌های تزئینی و سرگرم‌کننده (Decorative Icons)

آیکون‌هایی که برای کاربران جذابیت داشته و موجب سرگرمی آنها شوند، از نوع تزئینی خواهند بود. برای مثال آیکون‌هایی که با تغییر تم (Theme) موبایل‌های هوشمند شکل و شمایل متفاوتی می‌گیرند، در این دسته قرار دارند.

آیکون‌های اپلیکیشن (Application Icons)

این آیکون‌ها نماد اپلیکیشن‌های مختلف هستند. علاوه‌براین، لوگوی برند شرکت‌ها نیز در این دسته از آیکون‌ها قرار می‌گیرند.

فاوآیکون ها (Favicon)

شاید این سؤال در ذهن شما هم شکل بگیرد که Favicon   چیست؟ در پاسخ باید بگوییم که فاویکن همان Favorite Icon است که با نام‌هایی مانند آیکون تب، آیکون URL، آیکون سایت یا آیکون بوکمارک شناخته می‌شود. فاویکن همان آیکونی است که معرف برند بوده و در نوار آدرس مرورگر دیده می‌شود.

انواع آیکون از نظر طراحی

جدا از کاربرد، می‌توان آیکون‌ها را از نظر طراحی نیز دسته بندی کرد که به شرح زیر خواهد بود:

آیکون‌های گلیف (Glyph Icons)

آیکون‌هایی هستند که با طرح‌های ساده و خطوط ملایم آماده شده‌اند. گوگل از سال ۲۰۱۴ از آیکون‌های گلیف به‌عنوان مبنای Material Design خود استفاده کرده است.

آیکون‌های تخت و نیمه تخت (Flat and Semi-flat Icons)

آیکون‌های رنگی و کمی پیچیده‌تر از آیکون‌های گلیف که با ظرافت و ماهرانه از سایه‌ها استفاده می‌کنند. اسم آنها به‌خاطر دوبعدی بودن و نداشتن کنتراست است.

آیکون‌های رسم‌برداری و مقیاس‌پذیر (SVG Icons)

طراحی این نوع آیکون ریسپانسیو برمبنای تصویر برداری دوبعدی مبتنی بر XML است و همه مرورگرها آن را پشتیبانی می‌کنند.

بنابراین اگر به دنبال مجموعه گرافیکی برای ارائه انجام امور گرافیکی هستید ، پیشنهاد ما باتیس گرفی می باشد ، که با مجرب ترین و بهترین فعالان حوزه گرافیک خود بهترین خدمات را به ارزان قیمت ترین حالت ممکن ارائه می دهند.

Rate this post

مجموعه باتیس گرفی

مجموعه باتیس گرفی یک مجموعه گرافیکی بوده که تمامی خدمات گرافیکی ، طراحی سایت ، سئو ، رپورتاژ آگهی و بک لینک ، مقاله نویسی برای رپورتاژ آگهی ،  خدمات ادمینی گسترده ، معرفی بهترین پیج های اینستاگرامی ، همراه با دوره های جامع آموزش ادمینی و طراحی سایت همراه با استخدام و معرفی به بازار کار را برای کاربران خود محیا کرده است.

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

منوی دسته های خود را در هدرساز -> موبایل -> منوی اصلی موبایل -> نمایش/مخفی -> انتخاب منو، تنظیم کنید
سبد خرید
برای دیدن نوشته هایی که دنبال آن هستید تایپ کنید.