وب‌سایت مجموعه‌ای از صفحات وب در دسترس عموم و به‌هم پیوسته است که یک نام دامنه مشترک دارند. ‌وب‌سایت‌ها را می‌‌‌‌توان توسط یک فرد، گروه، کسب و کار یا سازمان برای اهداف مختلف ایجاد و نگهداری کرد.

همه وب‌سایت‌های در دسترس عموم، با هم شبکه جهانی وب را تشکیل می‌‌‌‌دهند.

اگرچه گاهی اوقات به‌آن «صفحه وب» می‌‌‌‌گویند، این تعریف اشتباه است، زیرا یک ‌وب‌سایت از چندین صفحه وب تشکیل شده است. یک ‌وب‌سایت همچنین به‌عنوان «حضور وب» یا به‌سادگی «سایت» شناخته می‌‌‌‌شود. بسیاری از افراد، شکل کوتاه‌شده‌ی «وب‌سایت»، یعنی «سایت» را به‌کار می‌برند.

تعریف ‌وب‌سایت

به بیانی، وب  ، نام مشترک شبکه جهانی است که زیرمجموعه‌ای از اینترنت است و شامل صفحاتی است که می‌‌‌‌توان از طریق مرورگر وب به‌آن‌ها دسترسی پیدا کرد.

بسیاری از مردم تصور می‌‌‌‌کنند که وب، اینترنت است و از این اصطلاحات به‌جای یکدیگر استفاده می‌‌‌‌کنند، در حالی که اصطلاح اینترنت در واقع به شبکه جهانی سرورها اطلاق می‌‌‌‌شود که اجازه می‌‌‌‌دهد اطلاعاتی را که در وب وجود دارد به اشتراک بگذارید.

‌وب‌سایت‌ها معمولا با یک نام که به‌آن دامنه (Domain) گفته می‌‌‌‌شود فراخوانی می‌‌‌‌شوند و نوشتن آن با www شروع شده و با «com.» یا «ir.» یا «org.» و پسوند‌های دیگری تمام می‌‌‌‌شوند. برای نظم دادم به فضای کل اینترنت مرسوم است که سایت‌ها را با www شروع می‌‌‌‌کنند.

www مخفف World Wide Web است و ترجمه فارسی آن «وب جهان‌گستر» می‌‌‌‌باشد. استفاده از www در ابتدای نام دامنه یک توافقی است در بین سازمان‌های ارائه دهنده خدمات وب، به‌این منظور که تمامی نام‌ها از یک پروتکل تبعیت کنند. com نیز مخفف کلمه Commercial به معنی تجاری است.

مطلب مرتبط : دوره جامع آموزش طراحی سایت همراه با استخدام

انواع سایت از نظر فنی

از دیدگاه فنی، سایت‌ها به انواعی مثل داینامیک، استاتیک و … تقسیم می‌شوند.

سایت استاتیک

سایت استاتیک یا ایستا به سایتی گفته می‌شود که قابلیت تغییر یا آپدیت شدن ندارد. این سایت‌ها با دو روش HTML و فول‌فلش نوشته می‌‌شوند. مزایای سایت‌های استاتیک و پابرجا به شرح زیر است:

  • برای طراحی سایت‌های استاتیک نیازی نیست برنامه‌نویس حرفه‌ای باشید. یک اچ تی ام ال کار هم می‌تواند فرایند طراحی را انجام دهد. به این ترتیب هزینه طراحی سایت پایین می‌آید.
  • از آن جا که طراحی صفحات در سایت‌های ایستا به صورت جداگانه انجام می‌شود، طراح می‌تواند هر صفحه را با ویژگی‌های منحصر به فرد طراحی کند.

اما معایب این نوع سایت چیست ؟

  • امکان به روز رسانی تنها توسط طراح سایت وجود دارد. در این حالت شما برای حذف و اضافه مطالب به تماما به طراح وابسته هستید.
  • هزینه نگهداری این سایت‌ها بالاتر است چون صاحبان باید هزینه‌های جداگانه‌ای برای ویرایش مطالب به طراح بپردازند و نمی‌توانند این کارها را شخصا انجام دهند.
  • به دلیل این که به روز رسانی در سایت‌های ایستا انجام نمی‌شود، نمی‌توانند رتبه بالایی در موتورهای جست‌وجو به دست بیاورند. (تا به حال به صفحه دوم نتایج گوگل سر زده‌اید!؟)
  • این سایت‌ها انعطاف‌پذیر نیستند و امکان برقراری ارتباط میان کاربر و مدیر در آن‌ها وجود ندارد. به همین دلیل کاربران علاقه‌‌ای به سایت‌های ایستا ندارند.

سایتهای داینامیک

سایت داینامیک یا پویا به سایتی گفته می‌شود که انعطاف‌پذیر باشد و امکان ویرایش را در اختیار مدیران قرار دهد. این سایت‌ها با سیستم مدیریت محتوا یا CMS طراحی می‌شوند.

با داشتن این سایت‌ها نیازی نیست خوره کامپیوتر باشید یا برنامه‌نویسی بدانید تا بتوانید به راحتی به مطالب سایت خود دسترسی داشته باشید، هر وقت دل‌تان خواست آن‌ها را تغییر بدهید و به روز رسانی کنید. سیستم‌های مدیریت محتوای متعددی وجود دارند که وردپرس یکی از شناخته‌شده‌ترین آن‌ها است.

مطل مرتبط : دوره جامع آموزش ادمینی همراه با استخدام

سایت‌های داینامیک، یا مبتنی بر برنامه‌نویسی طراحی می‌شوند یا به صورت فلش داینامیک. سایت‌های فلش داینامیک در بستر ادوب فلش نمایش داده می‌شوند و به همین دلیل سنگین هستند. سایت‌های سنگین دیر بارگذاری می‌شوند و در موتورهای جست‌وجو رتبه‌های پایین‌تری دارند. این سایت‌ها هر چند که حوصله آدم را سر می‌برند، زیبا و جذابند و برای کاتالوگ‌های معرفی محصول یا محتوای هنری مناسب هستند.

انواع سایت از نظر کارکرد

سایت‌ها کارکردهای مختلفی دارند و برای موارد متعددی استفاده می‌شوند. سایت‌های تفریحی، سایت‌های شبکه‌های اجتماعی، سایت‌های خبری، سایت‌های فروشگاهی و … که هر کدام ویژگی‌ها و کاربری خاص خود را دارند.

انواع سایت از نظر نسل

بله شکاف میان نسل‌ها در سایت‌های اینترنتی هم وجود دارد! سایت‌های اینترنتی از نظر نسل به سه دسته تقسیم می‌شوند. سایت‌های نسل اول، یک‌طرفه هستند. یعنی محتوا توسط مدیر یا مدیران سایت بارگذاری می‌‌شود و کاربران فقط می‌توانند آن را ببینند.

سایت‌های نسل دوم تولید محتوای سایت را به یک کار مشارکتی و تعاملی تبدیل کردند. در این سایت‌ها کاربران و بازدیدکنندگان نیز در فرایند تولید محتوا سهیم هستند. می‌توانند مطالب را لایک کنند، کامنت بگذارند و … در این سایت‌ها نیازی به بارگذاری مجدد صفحات نیست و تنها بخش‌هایی که تغییر کرده‌‌اند دوباره بارگذاری می‌شوند. به این ترتیب سرعت بارگذاری یا لود سایت بالاتر می‌رود.

اما جدیدترین نوع، یعنی نسل سوم سایت چیست و چگونه عمل می‌کند؟ سایت‌های نسل سوم، که با نام وب معنایی نیز شناخته می‌شوند، سایت‌های هوشمند هستند. این سایت‌ها مخاطب خود را می‌شناسند و با استفاده از تکنیک‌های داده‌کاوی و هوش مصنوعی، محتوایی متناسب با سلیقه و نیاز مخاطب نشان می‌دهند. این سایت‌ها بسیار پیشرفته هستند و پیچیدگی‌های زیادی دارند و به همین دلیل تعداد کمی از آن‌‌ها موجود است.

بنابراین اگر به دنبال مجموعه گرافیکی معتبر برای ارائه امور گرافیکی یا طراحی سایت یا سئو هستید ، پیشنهاد ما باتیس گرفی می باشد که با مجرب ترین و بهترین تیم خود بهترین و ارزان ترین خدمات را ارائه می دهد.

Rate this post

مجموعه باتیس گرفی

مجموعه باتیس گرفی یک مجموعه گرافیکی بوده که تمامی خدمات گرافیکی ، طراحی سایت ، سئو ، رپورتاژ آگهی و بک لینک ، مقاله نویسی برای رپورتاژ آگهی ،  خدمات ادمینی گسترده ، معرفی بهترین پیج های اینستاگرامی ، همراه با دوره های جامع آموزش ادمینی و طراحی سایت همراه با استخدام و معرفی به بازار کار را برای کاربران خود محیا کرده است.

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

منوی دسته های خود را در هدرساز -> موبایل -> منوی اصلی موبایل -> نمایش/مخفی -> انتخاب منو، تنظیم کنید
سبد خرید
برای دیدن نوشته هایی که دنبال آن هستید تایپ کنید.