وبسایت مجموعهای از صفحات وب در دسترس عموم و بههم پیوسته است که یک نام دامنه مشترک دارند. وبسایتها را میتوان توسط یک فرد، گروه، کسب و کار یا سازمان برای اهداف مختلف ایجاد و نگهداری کرد.
همه وبسایتهای در دسترس عموم، با هم شبکه جهانی وب را تشکیل میدهند.
اگرچه گاهی اوقات بهآن «صفحه وب» میگویند، این تعریف اشتباه است، زیرا یک وبسایت از چندین صفحه وب تشکیل شده است. یک وبسایت همچنین بهعنوان «حضور وب» یا بهسادگی «سایت» شناخته میشود. بسیاری از افراد، شکل کوتاهشدهی «وبسایت»، یعنی «سایت» را بهکار میبرند.
تعریف وبسایت
به بیانی، وب ، نام مشترک شبکه جهانی است که زیرمجموعهای از اینترنت است و شامل صفحاتی است که میتوان از طریق مرورگر وب بهآنها دسترسی پیدا کرد.
بسیاری از مردم تصور میکنند که وب، اینترنت است و از این اصطلاحات بهجای یکدیگر استفاده میکنند، در حالی که اصطلاح اینترنت در واقع به شبکه جهانی سرورها اطلاق میشود که اجازه میدهد اطلاعاتی را که در وب وجود دارد به اشتراک بگذارید.
وبسایتها معمولا با یک نام که بهآن دامنه (Domain) گفته میشود فراخوانی میشوند و نوشتن آن با www شروع شده و با «com.» یا «ir.» یا «org.» و پسوندهای دیگری تمام میشوند. برای نظم دادم به فضای کل اینترنت مرسوم است که سایتها را با www شروع میکنند.
www مخفف World Wide Web است و ترجمه فارسی آن «وب جهانگستر» میباشد. استفاده از www در ابتدای نام دامنه یک توافقی است در بین سازمانهای ارائه دهنده خدمات وب، بهاین منظور که تمامی نامها از یک پروتکل تبعیت کنند. com نیز مخفف کلمه Commercial به معنی تجاری است.
مطلب مرتبط: دوره جامع آموزش طراحی سایت همراه با استخدام
تاریخچه سایت چیست ؟
قبل از این که به اعماق تاریخ برویم باید اول موضوع بحث را روشن کنیم. تعریف علمی مفهوم سایت کمی پیچیده است اما به زبان ساده میتوان گفت:
یک وب سایت مجموعهای از صفحات به هم پیوسته است که از طریق یک آدرس قابل دسترسی هستند؛ صفحاتی که شامل متن، تصویر، قالبهای مختلف و … میشوند.
در سال ۱۹۸۹ شخصی به نام تیم برنرز لی (Tim Berners-Lee) پروپوزالی را ارائه کرد که شکل زندگی و ارتباطات بشر را برای همیشه تغییر داد.
او که با نام TimBL نیز شناخته میشود، مخترع World Wide Web یا شبکه جهانگستر است. نرمافزاری که به کاربران اجازه میدهد با استفاده از اینترنت هر کجا که باشند به اطلاعات مورد نیاز خود دسترسی داشته باشند.
این پروفسور دانشگاه ام آی تی در سال ۱۹۹۱ اولین سایت تاریخ را در آزمایشگاههای بنیاد علمی Cern رونمایی کرد. آدرس این سایت info.cern.ch بود و اطلاعاتی را در مورد همین پروژه منتشر میکرد.
مطلب مرتبط : دوره جامع آموزش ادمینی همراه با استخدام
اولین سایتها با کدهای ساده HTML نوشته میشدند. صفحات این سایتها شامل سرتیتر و پاراگراف و ابرمتن (Hypertext) بود که روی صفحه نمایش رایانههای مختلف به نمایش درمیآمد. در ابرمتنها از ابرپیوند (Hyperlink) استفاده میشد و از طریق این پیوندها کاربران میتوانستند به صفحات دیگر مراجعه کنند.
از توضیحات علمی بگذریم. چیزی که لازم است بدانید این است که وب سایتها بستر ارتباطی ساده و انعطافپذیری هستند که یکی از مهمترین دستاوردهای تاریخ بشر به شمار میروند و این تازه زمانی است که هنوز موتورهای جستوجو وارد بازی نشده بودند! (یک روز خود را بدون گوگل تصور کنید!)
اجزای تشکیلدهنده سایتها
سایتهای مختلف، بخشهای مختلفی دارند. مثلا بعضی از سایتها درگاه پرداخت آنلاین دارند و بعضی دیگر ندارند اما یک سری عناصر در همه سایتها مشترک هستند.
دامنه یا دامین
دامین (Domain) یا دامنه در واقع نام سایت شما است. یعنی همان چیزی که کاربران در صفحه مرورگر خود تایپ میکنند تا به سایت شما برسند. این نام باید منحصر به فرد باشد. در واقع امکان وجود نام مشترک برای سایتهای مختلف وجود ندارد. شرکتهای طراحی سایت نامهای پیشنهادی را در یکی از ابزارهای بررسی دامین چک میکنند و در صورتی که تکراری نباشد، میتوانید نام سایت خودتان را انتخاب کنید.
صفحه اصلی
صفحه اصلی یا هوم پیج (Home Page) اولین صفحهای است که کاربران بعد از ورود به سایت با آن مواجه میشوند. این صفحه به کاربران نشان میدهد هدف سایت چیست. هوم پیج را میتوان به ویترین مغازه تشبیه کرد. یعنی این صفحه به نوعی معرف کسبوکار شما است و طراحی آن اهمیت ویژهای دارد. در صفحه اصلی از طریق مسیریابی (Navigation) کاربران را به بخشهای مختلف سایت هدایت میکنید. معمولا سرتیترهای مسیریابی در قسمت بالای صفحه قرار میگیرند.
صفحات درباره ما و تماس با ما
این جا قرار است خودتان را معرفی کنید. پس این صفحات باید به بهترین شکل طراحی شوند و کاملا در معرض دید باشند. محتوای بخش درباره ما باید بهترین کیفیت را داشته باشد و به خوبی شما یا کسبوکارتان را معرفی کند. در بخش تماس با ما اطلاعاتی مانند شمارههای تماس، آدرسهای پست الکترونیکی و نشانی شبکههای اجتماعی را قرار میدهید.
موارد دیگر
یک سایت ممکن است صفحات متعددی داشته باشد. مانند سایتهای معرفی محصول که در آنها هر صفحه به معرفی یک یا چند محصول میپردازد. در این صفحات بسته به موضوع از محتوای متنی، عکس و ویدئو منتشر میشود. بعضی از سایتها بخشهای دیگری هم مانند فروشگاه یا وبلاگ دارند.
بنابراین اگر به دنبال مجموعه گرافیکی معتبر برای ارائه امور گرافیکی یا طراحی سایت یا سئو هستید ، پیشنهاد ما باتیس گرفی می باشد که با مجرب ترین و بهترین تیم خود بهترین و ارزان ترین خدمات را ارائه می دهد.
مجموعه باتیس گرفی
مجموعه باتیس گرفی یک مجموعه گرافیکی بوده که تمامی خدمات گرافیکی ، طراحی سایت ، سئو ، رپورتاژ آگهی و بک لینک ، مقاله نویسی برای رپورتاژ آگهی ، خدمات ادمینی گسترده ، معرفی بهترین پیج های اینستاگرامی ، همراه با دوره های جامع آموزش ادمینی و طراحی سایت همراه با استخدام و معرفی به بازار کار را برای کاربران خود محیا کرده است.