Rate this post

اولین (1)مقاله : خانم مریم رمضانی

ایلاستریتور

ایلاستریتور چیست؟

ادوبی ایلوستریتور (Adobe Illustrator) یک نرم‌افزار ویرایشگر گرافیک برداری برای خلق و ویرایش تصاویر در حوزه گرافیک برداری است که توسط شرکت ادوبی توسعه یافته و به بازار عرضه شده است. توسعه این برنامه که در ابتدا برای اپل مکینتاش طراحی شده بود در سال ۱۳۶۴ آغاز شد.

آخرین نسخه این نرم‌افزار، ایلاستریتر ۲۰۲۳، در آبان ۱۴۰۱ منتشر شد که بیست و هفتمین نسل این محصول محسوب می‌شود. ادوبی ایلوستریتور به عنوان بهترین برنامه ویرایش گرافیک برداری در سال ۱۴۰۰ توسط پی‌سی مگزین مورد بررسی قرار گرفت.

 

ابزارهای نرم افزار:

نوار کناری که در سمت چپ محیط کاری ایلوستریتور ظاهر می‌شود حاوی ابزارهای مختلفی برای انتخاب، ایجاد و دستکاری فرم‌ها است. این ابزارها را می‌توان در این نوار مشاهده کرد: طراحی، تایپ، نقاشی، تغییر شکل، خرد کردن و برش، نمادگرایی، حرکت و بزرگنمایی و نمودار.سمت پایین راست برخی از ابزارها یک مثلث کوچک دارند. نگه داشتن این مثلث کوچک با دکمه ماوس ابزارهای پنهان در ابزار اصلی را نمایان می‌سازد.

چند نمونه از ابزارهای مهم در ایلوستریتور عبارتند از ابزارهای انتخاب، ابزار قلم‌مو، ابزار قلم، ابزار مداد و غیره. ابزار‌های انتخاب که برای چیدمان و سازماندهی فرم‌های ترسیم شده با انتخاب و سپس تعیین محل دقیق قرارگیری اشیاء استفاده می‌شود. علاوه بر این، ابزارهای انتخاب می‌توانند اشیاء را گروه بندی، قفل یا مخفی کنند و اندازه گیری کنند. از ابزار قلم‌مو می‌توان برای تغییر ظاهر فرم‌های ترسیم شده استفاده کرد. قلم‌موها انواع مختلفی دارند: خوشنویسی (Calligraphic)، پراکنده (Scatter)، هنری (Art)، الگویی (Pattern) و برس (Bristle). ابزار قلم خطوط مستقیم و منحنی ایجاد می‌کنند و می‌توانند نقاط لنگر را به مسیرها اضافه کرده و از مسیرها حذف کنند. ابزار مداد به کاربر این امکان را می‌دهد که خطوط را با دست آزاد بکشد و ویرایش کند.

پیشینه و کاربرد برنامه:

ایلوستریتور دراو یک برنامه رایگان طراحی وکتور برای کاربران اندروید و آی‌اواس بود که ادوبی از طریق کریتیو کلاود آن را همراه با ایلوستریتور به بازار عرضه می‌کرد. تصاویر ترسیم شده با این برنامه را می‌توان در برنامه دسکتاپ ایلوستریتور در محیط ویندوز و آی‌اواس باز کرد. در سال ۱۴۰۱ ادوبی این برنامه را بازنشسته و با ادوبی فرسکو جایگزین کرد.

قبل از پاسخ دادن به سوال الستریتور چیست باید بگوییم که نرم افزار ایلوستریتور در کارتون ها، کشیدن جداول، دیاگرام ها، گراف ها و لوگو ها استفاده می شود.

ممکن است برایتان سوال پیش بی آید که برنامه ایلوستریتور چیست و چه کاربردی دارد، ایلوستریتور به کاربر اجازه می‌دهد که یک فتوگراف در برنامه ایجاد کرده و از آن به عنوان یک راهنما در ساخت آبجکت ها استفاده کند.

این ویژگی باعث می‌شود که به جای ساختن رنگ ها یا مقادیر گرافیکی از ابتدا به کمک یک الگوی خاص و طراحی شده زیبا در وقت و زمان صرفه جویی کرد.

ویژگی‌های اصلی ادوبی ایلاستریتور:

ایلوستریتور یکی از برنامه‌های محبوب و کاربردی برای طراحان با ارائه طیف گسترده‌ای از ویژگی‌ها و ابزارها است. در زیر به برخی از قابلیت‌های این برنامه اشاره می‌کنیم:

  • ۱. طراحی با دست: امکان طراحی با استفاده از انواع براش‌ها، مدادها و خودکارهای دیجیتال.
  • ۲. آپشن‌های رنگی: ایجاد پالت‌های رنگی، پر کردن اشکال، استفاده از طرح‌های گرادیانت و ترکیب افکت‌های رنگی متنوع.
  • ۳. ساختار لایه‌ای: امکان تقسیم اجزای طرح در لایه‌های جداگانه و ویرایش آسان لایه‌های مورد نظر بدون تأثیر روی لایه‌های دیگر.
  • ۴. ویژگی Grid: ابزارهای Grid، انکر پوینت و قابلیت “snapping” برای تراز کردن دقیق اشکال و خطوط.
  • ۵. امکانات Cloud Libraries: ذخیره طرح‌ها، رنگ‌ها، براش‌ها، گرافیک‌ها، متن و کاراکترهای مختلف در کتابخانه‌های ابری.
  • ۶. کتابخانه فونت: دسترسی به مجموعه‌ای از فونت‌های متنوع با قابلیت جستجو.
  • ۷. ابزارهای اشکال هندسی: ایجاد اشکال هندسی و تنظیم انحناها.

و امکانات دیگری که در ایلوستریتور وجود دارد. این برنامه با ارائه ابزارها و ویژگی‌های متنوع، به طراحان امکان می‌دهد آثاری حرفه‌ای و خلاقانه را ایجاد کنند.

کاربرد های نرم افزار ایلاستریتور:

تصویرسازی – طراحی کاراکتر – طراحی لباس و محصولات چاپی – طراحی جلد کتاب – طراحی لوگو – طراحی بسته بندی با ایلوستریتور – طراحی فونت – ساخت اینفوگرافیک – طراحی وب سایت و اپلیکیشن – طراحی آیکون – طراحی پارچه و لباس – طراحی موشن گرافیک 

Picture of مریم رمضانی

مریم رمضانی

بنده فعال حوزه گرافیک و به عنوان کارشناس بخش : « طراحی لوگو » در مجموعه باتیس گرفی فعالیت دارم.

مشاهده نمونه کارها

3 نظر در “ایلاستریتور

  1. حسین گفت:

    مقاله مفیدی بود!

    1. سپاس از همراهی شما!

  2. به مجموعه باتیس گرفی خوش آمدید!

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

منوی دسته های خود را در هدرساز -> موبایل -> منوی اصلی موبایل -> نمایش/مخفی -> انتخاب منو، تنظیم کنید
سبد خرید
برای دیدن نوشته هایی که دنبال آن هستید تایپ کنید.