سئو چیست؟ همه چیز درباره سئو(صفر تا 100)

سئو یا SEO چیست؟

سئو چیست و چه کاربردی دارد؟ سئو (  SEO) به مجموعه ای از فعالیت های مرتبط با طراحی و راه اندازی وب سایت ها گفته می شود که باعث می شوند آن سایت جایگاه بهتری در جستجو کاربران کسب کند.

کلمه SEO صورت اختصاری عبارت Search Engine Optimization است و به معنای بهینه سازی سایت ها برای موتور های جستجوگر می باشد. با گذشت زمان معنای سئو تغییر پیدا کرده است و این مبحث شکل تازه ای به خود گرفته است. امروزه کارشناسان سئو را بهینه سازی تجربه کاربر در هنگام جستجو (Search Experience Optimization ) معرفی می کنند.

در معنای جدید سئو شامل فعالیت هایی می شود که موجب ارتقا کیفیت تجربه کاربری و رفاه بیشتر بازدید کنندگان وب سایت ها می شوند. در حقیقت به کمک الگوریتم های سئو تعیین شده برای موتور های جستجو، سایتی که بهترین تجربه کاربری را داشته باشد، در نتایج اول جستجو قرار می گیرد.  

seo مخفف چیست؟

سئو مخفف Search Engine Optimization است. و به معنی بهینه سازی موتورهای جستجو می باشد.

تاریخچه سئو

اولین بار در اواسط دهه ۱۹۹۰، موتور های جستجو اقدام به فهرست کردن وب سایت‌ها کردند. دهه 1990 زمانی بود که استفاده از موتور‌های جستجو در میان مردم رواج پیدا کرده بود. در آن زمان موتورهای جستجویی از جمله Infoseek، Daum، Alta Vista و Yahoo در میان کاربران از محبوبیت زیادی برخوردار بودند. به تدریج و با توسعه تکنولوژی، بسیاری از موتورهای جستجو مانند Aliweb، Infoseek و… جای خود را به موتورهای جستجو جدید دادند.

اولین بار یاهو در سال 1995 بحث اصول و قوانین سئو را مطرح کرد. اما با ورود جستجوگر گوگل به این عرصه، اصول سئو با رنگ و بویی جدید به کاربران وب ارائه شد. جستجوگر گوگل توسط لری پیج و سرگئی برین در سال 1998 ساخته شد و توانست در مدت کمی نظر مخاطبان و کاربران زیادی را به خود جلب کند تا کاربران بفهمند سئو چیست .
 موتور گوگل روزانه چند صد میلیون بار توسط کاربران مختلف در سرتاسر جهان مورد استفاده قرار می‌گیرد و از این طریق روزانه صدها میلیون دلار درآمد به‌ دست می‌ آورد. موفقیت‌ها و پیشرفت‌های گوگل در این زمینه باعث شد تا موتور جستجوی یاهو در سال 2000 از الگوریتم گوگل تبعیت کند.

گوگل توانست به کمک طراحی ساده و هوش مصنوعی خود در میان کاربران اینترنت، طرفداران زیادی را به خود جذب کند. مهم‌ترین هدف گوگل، پیدا کردن نتایج مورد نظر کاربران در میان صفحات وب است. بنابراین گوگل برای حفظ محبوبیت خود و بهبود تجربه کاربری همیشه در تلاش بوده است که بهترین نتایج را در اختیار کاربران قرار دهد. بر این اساس، گوگل همیشه در حال ارائه معیارهایی جدید و هوشمند برای رتبه بندی سایت‌های مختلف است. این معیارها و اصول در قالب الگوریتم‌های مختلف ارائه می‌شوند. زیرا با افزایش تعداد سایت‌ها و محتوای آن ها، انتخاب بهترین و مرتبط‌ترین نتایج کار آسانی نخواهد بود.

منظور از به دست آوردن بهترین رتبه در نتایج جستجو با seo چیست؟

شاید در ابتدا فکر کسب رتبه اول در جستجوی گوگل ناممکن باشد اما، شما با کمی درایت می‌توانید به این نتیجه دست یابید. کسب رتبه اول و یا صفحه اول در جستجوی گوگل، زمانی ممکن خواهد شد که شما سایت خود را به طور مداوم، بهینه‌سازی نمایید. این بهینه‌سازی‌ها به نحوی می‌تواند به رشد و توسعه کسب و کار شما کمک کند و سایت شما را در بهترین و بالاترین رده‌های جستجوی گوگل، نگه دارد.

شاید انجام چنین کاری هزینه بالایی برای شما داشته باشد، چون رقابت میان سایت‌های مختلف و مشابه بسیار است و شما باید این کار را به طور مداوم، پیگیری کنید. نکته‌ای که در این میان باید به آن توجه کنید، انتخاب کلمه کلیدی است که می‌تواند به شما در کنار زدن رقبا، بسیار کمک کند. بنابراین در انتخاب کلمه کلیدی بسیار دقت نمایید و این مورد می‌تواند به عنوان یکی از اهداف سئو و بهینه سازی در نظر گرفته شود. این شگرد می‌تواند به بازگشت هزینه‌ها کمک کند.

اهداف سئو

اهداف شما از سئو وب سایت می‌تواند متفاوت باشد. اولین هدف از سئو بالا بردن و جذب ترافیک ارگانیک است. با این کار تعداد بیشتری از مخاطبان را جذب کرده که می تواند منجر به فروش بیشتر شود. در عین حال، بهینه‌سازی موتورهای جستجو می‌تواند به بازاریابی و کسب و کار شما کمک کند.

دستیابی به بالاترین رتبه در جستجوی گوگل است نیز از اهداف سئو است که به افزایش میزان رونق کسب و کارهای اینترنتی کمک می‌کند. باید ابتدا جایگاه خود را در میان رقبای خود پیدا کنید و در نهایت آن را تثبیت نمایید. این تثبیت می‌تواند به برند سازی کسب و کار شما و افزایش میزان شناخت مردم از آن، کمک کند.

مزایای سئو سایت چیست؟

با استفاده از بهینه سازی سایت می توانید بازدید سایت خود را چند برابر کرده و اعتماد مخاطب را جلب کنید. اینکه با کلمات سرچ شده سایت شما در بین نتایج گوگل نمایش داده شود از هر تبلیغ دیگری بهتر است و می توانید بدون هزینه گزاف تبلیغات، مخاطبان بهتری را برای سایت خود جذب کنید. حال این افزایش بازدید نتیجه متفاوتی را با توجه به نوع عملکرد هر وب سایت به همراه خواهد داشت:

  • افزایش فروش آنلاین برای یک سایت فروشگاهی
  • معرفی محصولات و خدمات به کاربران بیشتر برای یک سایت خدماتی
  • افزایش کلیک لینک‌های یک سایت خبری و در نتیجه جذب ترافیک بالای سایت

سئو داخلی (On-Page SEO)

سئو داخلی به مجموعه فرایند هایی در داخل سایت گفته می‌شود که ما به عنوان یک متخصص سئو باید در راستا بهبود تجربه کاربری انجام داده تا بتوانیم کم کم در نتایج موتورهای جستجو رتبه بهتری بگیریم،در اینجا سئو داخلی به 3 دسته بندی کلی تقسیم می‌شود :

  • سئو تکنیکال یا فنی
  • سئو محتوا
  • لینک سازی داخلی

سئو خارجی (Off-Page SEO)

سئو خارجی به مجموعه اقداماتی که در خارج سایت انجام می‌شود تا در بتوانیم در نتایج جستجو رتبه خوبی را کسب کنیم و در میان سایت‌های قوی رقبا جایگاه بهتری را داشته باشیم ، این فرایند به 2 بخش کلی تقسیم بندی می‌شود :

  • لینک سازی خارجی
  • فعالیت هدفمند در شبکه‌های اجتماعی و سوشال سیگنال

شاید این تعریف از سئو را به دلیل اینکه تقسیم بندی دقیق‌تری ارائه شده بتوان جزو یکی از بهترین تعاریف سئو دانست چراکه هر بخش به صورت مجزا قرار گرفته است .

الگوریتم‌های سئو ارائه شده توسط گوگل

عبارتند از :

  • الگوریتم گوگل پاندا
  • الگوریتم گوگل پنگوئن
  • الگوریتم مرغ مگس خوار
  • الگوریتم گورخر
  • الگوریتم کبوتر
  • الگوریتم  Page Layout
  • الگوریتم رنک برین (Rank Brain)
  • الگوریتم PayDay Loan
  • الگوریتم Page Authority
  • الگوریتم کافئین (Caffeine)
  • الگوریتم mobilegeddon

هر کدام از این الگوریتم‌ها دستورالعملی را ارائه می‌دهند. سئوکاران و مدیران سایت‌ها باید از این اصول پیروی کنند تا بتوانند جایگاه سایت‌های خود را در نتایج جستجوگرها بهبود بخشند. امروزه تعداد پارامترهای تعیین شده از طرف موتورهای جستجو بطور کامل به کاربران معرفی نشده است. در راستای این موضوع سال ۲۰۰۷ میلادی، روزنامه نیویورک تایمز خبر داد که موتورهای جستجو برای رتبه‌ بندی سایت‌ ها، بیش از ۲۰۰ فاکتور مختلف را مورد بررسی قرار می‌دهند.
 طیف بسیاری از این پارامتر برای کاربران و مدیران سایت‌ها نامشخص است.اصول سئو همچنان در حال تکامل است و موتورهای جستجو هنوز هم به دنبال اضافه کردن پارامترها و الگوریتم‌‌های جدید تا به اکنون هستند.

موتورهای جستجو چگونه کار می‌کنند؟

موتورهای جستجو برای تحلیل محتوای وب و سرویس دهی مناسب به کاربران خود سه وظیفه اصلی دارند که عبارتند از:

  • Crawling  – خزش در محتوای سایت ها
    • گوگل مانند یک کاربر وارد سایت شما می‌شود و با راهنمایی فایل robots.txt سایت شما را خزش میکند و اطلاعات را آماده ایندکس شدن می‌کند.
  • Indexing – تهیه یک نسخه و تحلیل محتوای آن
    • در این مرحله گوگل اطلاعات خزش شده را در دیتابیس خود ثبت کرده و مورد تحلیل بررسی قرار می‌دهد.
  • Ranking– نمایش نتایج مناسب براساس محتوای ایندکس شده
  • در این مرحله موتور جستجوگر بر اساس جستجوی کاربر نتایج مرتبطی را به کاربر نمایش می‌دهد و بر اساس الگوریتم خود رتبه بندی می‌کند.

انواع تکنیک‌های سئو

سئو کلاه سفید :

منظور از سئو کلاه سفید یعنی مطابق با قوانین موتور جستجو کار کنید تا به طور طبیعی و در زمان نسبتا طولانی و هزینه بیشتر به رتبه بالا برسید این روش یک روش کاملا تایید شده و بدون خطر می‌باشد و اعتماد بیشتری را نسبت با سایر روش نزد گوگل بدست می‌آورید.

سئو کلاه سیاه :

این روش بر خلاف روش کلاه سفید یک روش کاملا غیر قانونی است به طوری که در این تکنیک همیشه سعی بر این است تا موتور جستجو را دور بزنیم تا در زمان سریع‌تری به نتایج بهتر و بالاتری دست پیدا کنیم ، توجه کنید این روش یک روش پر ریسک و کاملا خطرناک است و باعث می‌شود سایت شما توسط موتور جستجو جریمه و از نتایج جستجو حذف شود.

سئو کلاه خاکستری :

در این تکنیک کار‌های که انجام می‌شود بر خلاف الگوریتم‌ها و قوانین موتور جستجو است ولی به صورتی انجام می‌شود که توجه موتور جستجو جلب نشود این روش هم اگر بدون دانش و علم کافی انجام شود میتواند مانند تکنیک کلاه سیاه برای سایت شما خطر ساز باشد و باعث شود سایتتان توسط گوگل جریمه شود.

مراحل اصلی سئو سایت

سئو تکنیکال

 کد نویسی تمیز و استاندارد وب سایت می‌تواند روی خیلی از معیار‌های سایت شما از جمله دسترسی راحت موتور جستجو و کاربر به محتوا اثر مثبت بگذارد و باعث شود سایت شما در مدت زمان کمتری بارگذاری شود و تجربه مناسبی را برای کاربر ایجاد کند

تولید و بازاریابی محتوا

شما باید همواره به دنبال پیدا کردن کلمات پر رقابت کسب و کار خود و تولید محتوای ارزشمند مناسب با حوزه فعالیت خود باشید و بتوانید این محتوا را با استراتژی مناسب محتوایی منتشر و بر اساس برچسب‌های مناسب و ساختار‌های مرتب به یکدیگر لینک بدهید این موارد بخش مهمی از مراحل سئو است و بدون بازاریابی محتوا سایت شما هیچ نتیجه ای نخواهد رفت

لینک سازی

عملا برای اینکه موتور‌های جستجو بتوانند سایت شما را پیدا کنند تا آن را بررسی کنند باید در وب سایت‌های دیگر به شما لینک داده باشند این لینک‌ها میتواند در ازای استفاده از محتوای شما به عنوان لینک منبع باشد و یا میتواند به عنوان یک آگهی تبلیغاتی متنی باشد که به آن خرید بک لینک هم گفته می‌شود و یا میتواند به عنوان یک آگهی خبری به صورت ریپورتاژ آگهی باشد .
 لینک سازی همواره دارای ارزش بالایی در بهبود رتبه بندی گوگل بوده که باید به دقت خیلی فراوان انجام شود , برای لینک سازی بهتر است شما از سایت‌های مرتبط و دارای اعتبار لینک خروجی به سایت خودتون داشته باشید تا بتوانید ارزش مناسبی از آن لینک برای سایت خود دریافت کنید.

سخن پایانی

سئو یکی از زیر مجموعه‌ های دیجیتال مارکتینگ است. سرمایه گذاری بر روی سئو، یکی از پیش نیازهای موفقیت در کسب و کارهای اینترنتی است. سایت بدون سئو، مانند یک فروشگاه بسیار شیک با امکاناتی کم نظیر می‌باشد که در وسط کویر خشک ساخته شده است.
با توجه به موارد گفته شده قبلی ، سئو یک همنیاز هر وب سایتی پس از تاسیس یا شروع به کار آن می باشد.

Rate this post

مجموعه باتیس گرفی

مجموعه باتیس گرفی یک مجموعه گرافیکی بوده که تمامی خدمات گرافیکی ، طراحی سایت فروشگاهی ، طراحی سایت شرکتی ،  سئو ، رپورتاژ آگهی و بک لینک ، مقاله نویسی برای رپورتاژ آگهی ،  خدمات ادمینی گسترده ، تبلیغ در پیج های اینستاگرامی ،  معرفی بهترین پیج های اینستاگرامی ، همراه با دوره های جامع آموزش ادمینی و طراحی سایت همراه با استخدام و معرفی به بازار کار را برای کاربران خود محیا کرده است.

مقالات پیشنهادی

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *